Taste and Colours
“de puurheid van mijn keuken is er gekomen na een zoektocht naar mezelf”Dirkjan Decock

Auteur van het boek.

Dirkjan Decock is een culinaire duizendpoot. Nadat hij gewerkt had in restaurants in binnen- en buitenland, was hij actief als privé kok. Vanuit die ervaring startte Dirkjan met receptontwikkeling en het opzetten van foodconcepten, hij houdt van pure en originele smaken. Zijn restaurant Taste and Colours kreeg 15/20 van GaultMillau.

Bezoek website Taste and Colours

Restaurant Taste and Colours
Groeningelaan 22
8500 Kortrijk

Het vliegend tapijt
“krachtig met de souplesse van een sportman maar met de finesse van een winnaar”Felix Francois

Felix Francois leerde de kneepjes van het vak in “La Duree” en “Het Oud Konijntje”. Felix en Nel zijn sinds 2011 de tweede generatie in ‘Het Vliegend Tapijt’ nadat de ouders van Felix deze bistro openden in 1985. De bistrokeuken van toen hebben ze langzaam aangepast en verfijnd naar hun eigen smaak en creativiteit. De losse sfeer is gebleven en de inrichting is vernieuwd en hedendaags.

Bezoek website Het Vliegend Tapijt

Restaurant Het Vliegend Tapijt
Pottelberg 189
8510 Marke

Va et Vient
“altijd op zoek naar grensverleggende gerechten waar de kwaliteit van het product centraal staat”Matthiass Speybrouck

Matthias Speybrouck opende ongeveer vier jaar geleden zijn eigen restaurant ‘Va et vient’ in Kortrijk. Matthias had toen al een indrukwekkende CV op zak. Hij werkte bij Piet Huysentruyt, in ‘Oud Sluis’, in ‘In de Wulf’ en in ‘de Vitrine’. Deze zomer kookte hij als enige topchef uit West-Vlaanderen op Tomorrowland.

Bezoek website Va et Vient

Restaurant Va et Vient
Handboogstraat 20
8500 Kortrijk

Rebelle
“Rebelle staat voor: je zin doen, maar met een elegante toets”Martijn Defauw

In toprestaurant Rebelle kan je lekker eten aan een eerlijke prijs. Chef Kok en jong talent Martijn Defauw startte een jaar geleden met zijn vriendin, Tessa D’haene, dit gastronomisch pareltje in het oudste huis van Marke.
Na amper een jaar geleden gestart te zijn, staan zij met Rebelle op de internationale culinaire ranking The Best Chef Top 300.
Martijn zijn kookstijl is bruut en tegelijk verfijnd; vandaar de vrouwelijke naam ‘Rebelle’. De keuken is zowel streekgebonden als internationaal getint.

Bezoek website Rebelle

Restaurant Rebelle
Rekkemstraat 226
8510 Marke